søndag 25. mai 2014

Besøk sjarmerende Gràcia i Barcelona

Har du lyst til å komme bort fra alle turistene ved Las Ramblas? Da kan Gràcia være et alternativ for deg.

Over 7,5 millioner turister besøkte Barcelona i 2013. De siste årene har det vært flere protester blant lokalbefolkningen, som mener at turismen bidrar til at restauranter og butikker blir dyrere og at suvenirbutikker tar over gatebildet. Få av turistene er klar over at det ligger en nydelig bydel mellom La Sagrada Familia og parken Güell. I bydelen Gràcia kan du fortsatt oppleve dagliglivet til innbyggerne, og slipper unna de store hordene av turister som du finner langs Las Ramblas og det gotiske kvarteret.

Gràcia har mange koselige små butikker, plasser, barer og restauranter. Opprinnelig var Gràcia en egen landsby, men den ble en del av storbyen Barcelona 1897. Bydelen har fortsatt atmosfæren av en landsby, og er i dag en av de mest populære bydelene blant innbyggerne i Barcelona. 

                                                                                    Fra: Oh-Barcelona.com

De trange gatene innebærer at det er lite trafikk og folk går eller sykler. Langs gaten Verdi finnes det en rekke restauranter, barer og klesforretninger. Det finnes mange uavhengige klesbutikker og designbutikker i gatene Carrer Verdi, Carrer Torrijos and Gran de Gràcia. 

De mange plassene i Gràcia er et samlingspunkt for bydelens befolkning. Der kan du enten sette deg ned på en av de mange gaterestaurantene. Eller du kan slå deg ned på en av benkene med take-away. Om kvelden samles mange av de lokale på en av plassene over noen øl eller vin. Jeg synes at de koseligste parkene er Placa do Sol og Placa de la Vila (Gràcia). Placa do Sol er bydelens samlingspunkt, mens på Placa de la Vila finner du bydelens rådhus og et stort klokketårn som er bydelens kjennemerke.
                                                                                      Foto: Anita Wold
  
Bydelen har også en koselig Mathall, Mercat de la Libertatt, hvor du får kjøpt fersk frukt, kjøtt, fisk og ost.  
                                                                                 Foto: Anita Wold
I midten av august arrangerer Gràcia en av Barcelonas livligste festivaler, Festa Major de Gracia. En uke fylt av kunstutstillinger, konserter, underholdning og fyrverkeri.

Hvordan komme seg til Gràcia? 
Ta t-banen til stasjonen Fontana på den grønne linjen L3.




Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar