lørdag 31. desember 2016

Sifnos - der grekerne drar på ferie

I det vi gikk av fergen på Sifnos sank skuldrene ned og vi var definitivt på ferie. Her fant vi god mat, små pittoreske landsbyer og bortgjemte strender. Sifnos ble raskt en av mine favorittsteder i Hellas. Øya ligger i Kykladene, men er ikke like mye besøkt av nordmenn som naboøyene Mykonos, Paros og Naxos.




Fiskerlandsbyen Kamares

Etter en tre timers fergetur fra Athen går du rett inn i den lille landsbyen Kamares. Så fort fergene forsvinner fra kaia er Kamares en rolig liten fiskerlandsby. Den har fått smake litt på turismen, men ikke så mye at sjarmen har forsvunnet. De små hvite husene strekker seg fra havna og opp over fjellet. Hovedgata ligger langs vannkanten, og her finner du noen koselige restauranter og barer. Fra hovedgata kan du rusle rett ut i den deilig langrunne sandstranden. Stranden får hvert år EUs blå flagg, og er en av de reneste strendene i Hellas.






Livlige Apollonia

Ti minutters kjøretur fra fergekaia og Kamares finner du den koselige hovedbyen Apollonia. Apollonia snirkler seg langs fjelltoppen på midten av øya. Gjennom landsbyen går en smal og koselig gågate "Steno". I de små hvite husene som ligger tett i tett finner du designerbutikker, hyggelig barer og restauranter. Når sola går ned fylles gågata opp med sultne og tørste turister. Øya er veldig populær i Hellas, så grekerne utgjør den aller største gruppen turister.



Sifnos - en kulinarisk opplevelse

Sifons er kjent for gode mat og smaksopplevelser. Øya har fostret en av de mest kjente kokkene i Hellas, Nikolas Tselementes. Hans etternavn er i Hellas synonymt med kokebok. Bøkene hans har lært flere generasjoner i Hellas å lage mat. Tselementes jobbet flere år i Wien og USA, og bidro også til at greekerne ble bedre kjent med vesteuropeisk mat som bechamelsaus. Sifnos har en rik kulinarisk historie, og det merkes på restaurantene. Absinthe restaurant er den beste restauranten vi fant på turen til Sifnos. Nydelig mat som serveres på en terrasse med utsikt over stranden i Kamares.

Kunstnerbyen Kastro

Kastro er den mest pittoreske landsbyen på øya. Den hvitemalte landsbyen ligger ytterst i havgapet på noen høye klipper med smale gater og trendy cafeer. Mange kommer for å se den nydelige solnedgangen. En gang var det en festning her, som beskyttet mot pirater, og gav navnet til stedet. Kastro betyr festning. På 13-1400-tallet var Kastro en utpost på handelsruten mellom Venezia og Konstantinopel. Rundt om i gatene snubler du over antikviteter som vitner om den rike historien. I dag er stedet populært blant kunstnere og utstillere.




Anbefalinger:

Hvis du ønsker å bo i Kamares kan jeg anbefale Hotel Stavros, som ligger langs hovedgata med nydelig utsikt til stranden eller Hotel Boulis, som ligger midt på stranden.

Windmill Bella Vista tilbyr overnatting med en nydelig utsikt over havet. Dette lille familiedrevede hotellet er bygget rundt en gammel vindmølle, og har et basseng og terrasse med en fantastisk utsikt over havet. Selve vindmøllen er også omgjort til et hotellrom. Stedet ligger bare et par minutters kjøretur fra Apollonia og Kastro, og en liten gåtur unna landsbyen Artemis.


2 kommentarer :

  1. Hei! Så spennende å høre om denne øya, fikk absolutt lyst å besøke øya. Vi er to voksne som alltid ferierer i Hellas, har for det neste besøkt de tradisjonelle øyene. Vi har feriert på Chios i mange år, og det har vært "vår" øy. Vi er nå klar for nye øyer. Har du flere tips å komme med må du gjerne tips oss. Vi tenkte å ta første del av ferien i slutten av mai, har du noen formening om å reise dit så tidlig på året, av erfaring er aug den store ferie mnd for grekerne. Flott ned tips ang ferger etc.
    Mvh Gry Elin Vassbotn

    SvarSlett
  2. Hei Gry,

    Jeg kan også anbefale Ikaria, Naxos, Syros og Serifos. Ikaria er den mest unike greske øya jeg har vært på. Den skiller seg ut fra mange av de andre øyene med en helt unik kultur. Jeg skal lage noen nye blogginnlegg om øyhopping i Kykladene og Ikaria. Sifnos er det veldig enkelt å komme seg til med ferge fra Athen/Piraeus. I sommerhalvåret går det flere ferger om dagen, men vil anbefale hurtigfergen. Det går også mange ferger videre til de andre øyene i Kykladene. Har ikke besøkt de greske øyene i mai, så har dessverre ikke noen erfaringer å dele. Med vennlig hilsen Anita

    SvarSlett